Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Exkluzív dísztányérok: több, mint ünnepi dekoráció!

2023. 03. 08. 12:03:41
Exkluzív dísztányérok: több, mint ünnepi dekoráció!

A meghitt családi vacsoráktól a nagyszabású összejövetelekig, az exkluzív dísztányérok minden asztallapot feldobnak. De miért állnál meg az asztalnál?

A dekoratív tányérok és tálak jól mutatnak a falakon, akár a vitrinekben elhelyezve, hogy mindenki láthassa és csodálhassa őket. A mindennapi kollekcióktól az egyszeri szezonális darabokig minden különleges darab megérdemel egy kis időt a reflektorfényben.

Mi a funkciója az exkluzív dísztányéroknak?

Hagyományosan az exkluzív dísztányérokat az ételek tárolására szolgáló tányér alá helyezik - nem arra szolgálnak, hogy magukkal az ételekkel érintkezzenek.

Az exkluzív dísztányérok időtlen esztétikát kölcsönöznek az asztalképnek.

Dekorációs tányérokban a történelem során az ókori Kínától kezdve a franciaországi Versailles-i palotán át egészen korunk asztaldíszítő elemeiként gyönyörködhetünk.
Időtlen esztétikát kölcsönöznek az asztalképnek, feldobva minden ételt, amelyhez tálaljuk őket.

Mi a különbség a tálaló és a dísztányérok között?

1. Mindkét tányérstílus szemrevaló dekorációs elem és hasonló felhasználásra szolgál, de a tálaló tányérokat arra használják, hogy ízlésesen mutassák be és tálalják az összes ízletes konyhai alkotást az ebédlőasztalon.

2. A tálaló és a dísztányérok egyaránt többre hivatottak, mint az asztallap dekorálása - mindkettő hagyományos, mégis merész lakberendezési kiegészítő.

3. Mind az asztalokon, mind a lakberendezés egyedi díszítésére tervezték őket.
Vannak, akik inkább csak az ünnepekre vagy különleges alkalmakra teszik ki vagy töltik fel őket, de egyre többen szeretik egész évben csodálni szépségüket.

Elmúltak azok az idők, amikor a dísztányérok csak a szekrényben porosodnak.

A dekoratív tányérkészlet csak különleges alkalmakra való?

Elmúltak azok az idők, amikor a "nem mindennapi" tányérokat csak arra tartogattad, amikor vendégek jönnek hozzád.

Akár vacsora estet rendezel, akár egy alkalmi ihletésű ebédet, vagy csak reggelit szolgálsz fel az ágyban, ezekkel a csodálatos tányérokkal kivételes hangulatot varázsolhatsz bármilyen alkalomnak. Ha egyszer ráéreztél, könnyen összehangolhatod mutatós tányérjaidat bármilyen alkalomra - legyen az kicsi vagy nagy.
 

Hogyan lehetnek a dísztányérok otthonod központi díszei?

Az elegáns dísztányérok egyedülálló módja annak, hogy otthonodban stílust és érdeklődést kelts. Azonban érdemes figyelembe venned néhány hasznos szempontot, hogy rendkívüli hatást érj el.

Ha fali díszként funkcionálnak:

A falra helyezett dísztányérok egyszerűen és elegánsan illeszkednek bármilyen belső térbe.

  • Nem csak helytakarékos megoldást jelentenek, hanem látványos és mutatós dekorációs elemek is lehetnek.
  • A falra helyezett dísztányérok egyszerűen és elegánsan illeszkednek bármilyen belső térbe, és magasabb szintre emelik az otthoni dekorációt.

Ha vitrinbe helyezed értékes tányérszettjeidet:

  • Ami a stílusos dísztányérokat illeti, vitrines szekrénybe helyezésének előnyei között szerepel, hogy egyrészt védve vannak a por és a károsodások ellen, másrészt pedig nagyszerű dekorációs elemek lehetnek otthonodban vagy akár egy étteremben is.
  • Bármikor megcsodálhatod őket, emellett a szekrény megjelenése is magában hordozza a stílusos és elegáns hangulatot, ami különösen vonzóvá teszi a helyiséget.
  • A dísztányérok vitrines szekrényben való elhelyezése lehetővé teszed, hogy azok ne csak konyhai eszközként funkcionáljanak, hanem stílusos és elegáns dekorációs elemként is megjelenhessenek az otthonodban.

Ha a könyvespolcon helyezel el dekoratív tányérokat:

  • Egyedülálló módon hívod fel a figyelmet a könyvespolcra.
  • Kedvenc dekoratív tányérjaid kihelyezésével személyiséget adsz a könyvespolcnak és megtörik a könyvek monoton sora.

Ne hagyd, hogy a dísztányérok csak az ünnepi asztalod díszeként porosodjanak a szekrényben! Használd őket a mindennapokban is, hogy egy kis különlegességet vigyél az életedbe, és hogy mindig olyan érzéssel töltsd meg az otthonodat, mintha egy ünnepre készülnél.

Az apró változtatásoknak is nagy hatása lehet, így bátran meríts ihletet a cikkünkből, és légy kreatív!

Válogass a Marbery exkluzív dísztányér kínálatából, és varázsold egyedivé és különlegessé a hétköznapi étkezéseket, az otthonod hangulatát!