Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Esküvői trendek 2023

Esküvői trendek 2023

Egy esküvő megszervezése nem egyszerű feladat, napjainkban pedig különösen stresszes lehet, hiszen annyi mindent kell szem előtt tartani. Amíg szüleink, nagyszüleink idejében a nagy napon inkább a hagyományok játszottak fő szerepet, manapság inkább az aktuális trendek a meghatározóak, melyek azonban évről évre változnak. Az utóbbi években egyre inkább lazultak a hagyományok, a párok egyre inkább eltérnek a tradícióktól vagy újraírják azokat. Az esküvő megtervezésénél az egyéni ízlés, az aktuális trendek, a lehetőségek, a választott helyszín, sőt az évszak is fontos szerepet játszik. 2023 az újítások éve lesz. Összegyűjtöttünk néhány olyan trendet, ami meghatározó lesz a jövő évben, és amiket érdemes figyelembe venned, ha Te is egy igazán trendi esküvőt szeretnél.

Az esküvő megtervezésénél az egyéni ízlés, az aktuális trendek, a lehetőségek, a választott helyszín, sőt az évszak is fontos szerepet játszik. 2023 az újítások éve lesz. Összegyűjtöttünk néhány olyan trendet, ami meghatározó lesz a jövő évben, és amiket érdemes figyelembe venned, ha Te is egy igazán trendi esküvőt szeretnél.

Környezettudatos esküvő:

Napjainkban központi kérdés a környezetvédelem, így sok pár dönt úgy, hogy a nagy napot is ennek jegyében töltik/tervezik meg. 2023-ban még több esküvőn kap majd kiemelt figyelmet a környezettudatosság: természetes dekorációk, újrahasznosítható poharak, étkészletek, organikus forrásból származó ételek alapanyagok és még sorolhatnánk. Szerencsére ma már Magyarországon is számtalan lehetőség adott, hogy a lagzi ebből a szempontból is tökéletes legyen.

Élénk színek:

2023-ban az előző években kedvelt nude és pasztell árnyalatok helyett az élénk színek veszik át a szerepet. Az új év kedvelt színei lesznek a terrakotta, a rozsda, a lila, a sötétkék, a türkiz, a vörös vagy a szürke, de újra előtérbe kerül az arany, a bronz és a rose gold is.

A 2023-as év kedvelt színei

A 2023-as év kedvelt színei a dekorációban is megmutatkoznak

Közös készülődés:

A tradíció szerint a vőlegény nem láthatja a menyasszonyt a kikérés vagy a ceremónia előtt. A jövő évben azonban ez a hagyomány háttérbe szorul és többnyire az lesz a jellemzőbb, hogy az ifjú pár együtt készülődik a nagy napon. Az közös készülődésnek számtalan pozitív hatása van: kevesebb a stressz, a másik jelenléte nyugtató hatással van és a pár egymásra tud hangolódni a szertartás előtt.

A menyasszonyi ruha:

2023-ban a menyasszonyi ruhák terén is új trendek lesznek megfigyelhetőek. A hagyományos hófehér, csont- vagy pezsgő színű ruhák mellett a színes (akár egészen élénk színű), mintás, virágos megoldások fognak hódítani, de olyan a hagyományostól eltérő ruhakölteményekkel is találkozhatunk, mint az overál és a kosztümök.

A jövő év befutói az egyedi színvilágú menyasszonyi ruhák

A jövő év abszolút befutói az egészen egyedi, színes, mintás darabok lesznek.

 

Üzenj a ruháddal!

Egészen egyedi és egyre kedveltebb megoldás lesz, hogy a menyasszonyok egy-egy rövidebb szöveggel hímzett fátyolban vagy ruhában fognak az oltár elé vonulni.

Feszes konty helyett könnyed loknik:

A hagyományok lazulásával egyidőben a menyasszonyi hajtrendek/hajkoronák is lazulnak. A természetesebb megoldások az alkalmi hajviseletekben is megjelennek, így a keményre lakkozott, számtalan hullámcsattal rögzített kontyok helyett a félig vagy teljesen kiengedett, könnyed hullámok, és a finom hajdíszek lesznek a jövő év kedvencei.

A szoros kontyot felváltja a lazább hajviselet

2023-ban a szoros kontyot felváltja a lazán összefogott hajviselet, melyet elegáns virágokkal vagy fejdísszel tehetsz igazán egyedivé.

Menyasszonyi csokor:

A grandiózus, színes virágcsokrok helyett 2023-ban a kisebb, visszafogottabb, főleg mezei és vadvirágokból (levendula, kamilla, orgona) összeállított kompozíciók kerülnek előtérbe. Mindamellett, hogy egy szolid csokor inkább a ruhára tereli a figyelmet, pénztárcabarát megoldás is, hiszen akár saját magad is elkészítheted.

2023-ban a kisebb és szolidabb csokrok hódítanak
A jövő évben a kisebb, szolidabb csokorok lesznek népszerűek.
 

Koszorúslány ruhák:

A legtöbb esetben a koszorúslányok teljesen egyforma, vagy színben, tónusban, fazonban hasonló ruhát viselnek. Habár ez részben megkönnyíti mind a menyasszony, mind a koszorúslányok helyzetét a ruha kiválasztásában, hiszen így mindenki a saját stílusa, ízlése szerint alakíthatja a ruháját. Részben azonban meg is nehezíti a döntést, mert a sok különböző ruhát összhangba kell hozni. 2023-ban viszont többé már nem kell ezen stresszelned, ugyanis az év egyik esküvői trendje, hogy a koszorúslányok ruhái akár teljesen eltérőek is lehetnek, ezzel teret engedve számukra, hogy mindegyik a saját stílusának, alkatának, személyiségének megfelelő viseletben jelenjen meg.

A koszorúslányoknak már nem kell egységesen összeöltözniük

A koszorúslányoknak most már nem feltétlenül kell egyforma ruhát viselniük.

Életképek:

Jövőre többé senkinek nem kell attól félnie, hogy milyen képek készülnek a lagzin. Az új évben a természetes, őszinte képeké lesz a főszerep és többé nem lesz ciki, ha egy kép nem beállított, elmosódott, a násznép vagy akár az ifjú pár nem a legelőnyösebb oldalról van elkapva. Hiszen éppen ezek azok a képek, amelyek igazán megörökítik a nagy nap legfontosabb pillanatait.

2023-ban az őszinte érzelmeket megörökítő fotóké a jövő

2023-ban leginkább az őszinte érzelmeket megörökítő fényképek fognak dominálni.

Vendégkönyv helyett hangüzenet és videók:

Az elmúlt években szinte minden esküvőn volt vendégkönyv, amibe a résztvevők írhattak néhány kedves gondolatot, emléket, esetleg képeket ragaszthattak magukról. 2023-ban azonban a papíralapú vendégkönyvet sok lagzin fel fogják váltani a manapság óriási népszerűségnek örvendő TikTok videók és hangposta üzenetek.

Esküvői torta:

Az utóbbi években egyre divatosabb megoldás az úgynevezett „naked cake”, aminek lényege, hogy a tortán nincsen vastag fondant vagy krém bevonat, inkább hagyják láttatni a tésztát és a tölteléket. 2023-ban azonban mindamellett, hogy ez a rusztikus hatású torta is tovább éli virágkorát, igazán trendi lesz torta helyett desszertasztalt kialakítani, melyen egy kisebb torta mellett – hiszen az ifjú pár közös tortavágása mégsem maradhat el – mellett cupcake-ek, pohárkrémek vagy kisebb sütemények kapnak helyet. Jövőre szintén nagyon trendi lesz olyan alternatív tortákkal elkápráztatni a vendégeket, mint a különböző sajtokból, kekszekből vagy fánkból készült tortakülönlegességek.

 

Az egyszerűbb esküvői torta a jövő trendje

Az esküvői torták terén inkább az egyszerűbb, praktikusabb megoldások figyelhetők meg.

 

Vágottvirág helyett cserepes növények:

Tanulmányok szerint az Y generáció egyik kedvenc hobbija a növénygondozás. Éppen ezért nem meglepő, hogy egyre több esküvőn váltják fel a vágott virágokat a cserepes élőnövények és szobanövények, melyekkel az asztalokat és a helyszínt dekorálják.

Az utolsó tánc:

Az 2023-as év egyik nagy újítása lesz, hogy a hagyományos nyitó tánc mellett – aminél a pár elsőként táncolt együtt, mint férj és feleség, és amivel hivatalosan is megnyitják a lagzit – az utolsó tánc is az újdonsült pár nagy pillanata lesz. A jeles nap végén csak a férj és a feleség maradnak a táncparketten, hogy miközben meghitten táncolnak a fotós meg tudja örökíteni a pillanatot.

Az utolsó tánc az este fénypontja

2023-tól már nem csak a nyitó tánc, hanem az utolsó tánc is az ifjú pár feledhetetlen pillanata lesz.

Tartalomhoz tartozó címkék: Esküvő