Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyertyatartók

Egy stílusos és elegáns gyertyatartó olyan tárgy, amely különleges formavilágának köszönhetően egy csipetnyi luxust varázsol minden helyiségbe. Kreatív díszítő elem, hiszen használat közben és használaton kívül is rendkívül mutatós, remekül illeszkedik modern és klasszikus enteriőrbe is. Látványos kiegészítő bármilyen eseményen, hangulatos és praktikus lakásdekoráció, amely egy szépen megterített asztal dekoratív díszeként is helytáll.

Fokozd a hangulatot és a gyertya fényét egy luxus minőségű tartóban!

Rendezés:

Mi a dekorációs gyertya népszerűségének titka?

A gyertyaláng fénye nem csak otthon, hanem különböző rendezvényeken is meghitt hangulatot képes varázsolni. Egy gyertya meggyújtása békés légkört teremt, segít ellazulni és megnyugtatni az elmét, a testet és a lelket.

A múltban elsődleges fényforrásként használták, de a modern időkben szerepe kiegészült.

A gyönyörűen formatervezett gyertyatartók megjelenése új színt hozott a dekorációk világába.

A trendi lakberendezés közkedvelt kelléke

Szinte számtalan stílusban és színben kapható, amely megannyi díszítő elemmel párosítható.

Népszerűsége főként sokoldalúságának tudható be, mert használhatod:

 • Kiegészítő

 • Központi

 • Önálló dekorációként is.

Mi alapján válassz gyertyatartót?

Az ideális gyertyatartó kiválasztásakor a következő igényeket vedd figyelembe:

 1. Méret: Győződj meg arról, hogy a tartó a használni kívánt gyertyának megfelelő méretű-e.
 2. Anyag: Készülhet például üvegből, fémből, fából és kerámiából. Gondold át, hogy melyik típus egészíti ki annak a helyiségnek a hangulatát, ahova a tartót gyertyatartót fogod elhelyezni.
 3. Stílus: Sokféle kialakításban és formában kapható, a hagyományostól egészen a legmodernebb stílusig. Válassz olyan tartót, amely leginkább illeszkedik a kiválasztott helyszín megjelenéséhez, vagy egy esemény témájához.
 4. Biztonság: Ügyelj arra, hogy hőálló és stabil legyen - ne boruljon fel egy könnyed mozdulattal.
 5. Cél: Gondold át, hogy a tartót különleges alkalmakra vagy állandó dekorációs elemként szeretnéd majd használni.

Hogyan tartsd karban a gyertyatartót?

Ha a viasz lefolyik rajta, semmiképp ne állj neki késsel lekaparni, mert azzal csak össze fogod karcolni a gyertyatartót!

Megfelelő tisztítása attól is függ, hogy milyen anyagból készült:

 • Fém esetében: Legegyszerűbben úgy tüntetheted el a viaszfoltokat róla, ha beteszed a sütőbe 100 fokon. Fontos, hogy sütőpapírt is tegyél alá!

 • Üveg gyertyatartó: Óvatosan önts bele egy adag forró vizet és várd meg, hogy kihűljön. Ha mindent jól csináltál akkor azt fogod látni, hogy a viasz java fel fog jönni a gyertyatartó tetejére.

 • Kristály és porcelán: Kizárólag meleg vízzel próbálkozz, majd a végén puha ronggyal töröld a gyertyatartót szárazra!

Hogy helyezd a gyertyát a tartóba?

Figyelj rá, hogy rendesen illeszkedjen mindenhol, mert, ha egy kicsit is oldalra dől, az a gyertya csöpögését okozhatja! Arra figyelj, hogy a gyertya mindig függőlegesen álljon.

Mire ügyelj gyertya használata közben?

 • Vágj le egy kicsit a kanócból: Ezzel jelentősen csökkented a gyertya füstjét. Ezt főleg akkor fontos megtenni, ha már korábban is meg lett a gyertya gyújtva.
 • Tedd biztonságos helyre: Lehetőleg a helyiség olyan pontján helyezd el a tartót, ahol nem áll fenn a veszélye annak, hogy körülötte bármi meggyulladjon.
 • Gyertya- és mécsestartó használatával fokozni tudod a gyertya biztonságos használatát.
 • Ne hagyd őrizetlenül: Az égő gyertya mellett aludni nagyon veszélyes, hiszen bármikor lángra kaphat. Ezért, ha úgy érzed, hogy elbóbiskolhatsz, inkább ne gyújtsd meg.
 • Fújd el teljesen: Ha biztosra akarsz menni, használj gyertyaoltót, mert így füstölni is kevésbé fog, és a kanóc sem fog sérülni. A kanócot a gyertya elfújás után érdemes kiegyenesíteni, hogy a következő alkalommal is meg tudd majd gyújtani.

Webáruházunk bőséges kínálatában a legkülönbözőbb terekhez, stílusokhoz és személyiségekhez illő, exkluzív gyertyatartók és mécsestartók is megtalálhatók.